Logo
Vytisknout tuto stránku

Novoroční polétání 2010

Jako již tradičně, se rakovničtí modeláři sešli na letišti na nový rok. Dle slov jednoho ze členů klubu. Po příjezdu na letiště v deklarovaných 13.00 hod „Myslel jsem, že jsem si spletl hodinu anebo termín?“, na letišti totiž nebyla ani noha.

Co se ovšem dělo vzápětí tomu sám nevěřil, „než jsem stihl odemknout vrata do areálu, stálo za mnou již pět aut a co se dělo pak, tomu jsem už vůbec nevěřil“, na letiště se totiž sjelo z dnes již početné základny rakovnických modelářů 23 členů a nespočet hostů a návštěvníků této tradiční akce. A nejen to, modeláři přivezli samozřejmě i své modely a protože počasí obdivuhodně přálo, létalo skutečně vše co mělo křídla, a dokonce i co křídla nemělo viz, model UFO Jana Brodníčka. Ve vzduchu se prohánělo i pět modelů najednou, od historických polomaket, soutěžních speciálů, akrobatických modelů, školních modelů, vše na dnes již hodně používaný pohon elektromotorem, ale i školní motorový model Ondry Polcara. Modelům ani technice nevadí zima, která s ubíhajícím časem sílila. Samotným pilotům už ale mrzly prsty na knyplech a protože k řízení jakéhokoliv modelu je potřeba veliký cit na ovládacích páčkách vysilače, uchýlili se modeláři do vyhřáté klubovny k doušku teplého čaje, nebo kávy a hlavně k rozmrznutí zkřehlých prstů.Než jsme se rozešli pořídili naši fotografové několik společných fotek, do klubové kroniky. Na závěr jsme ze zbytků silvestrovské noci odpálili malý ohňostroj. Doufám, že nadcházející sezóna přinese jen radost a potěšení všem modelářům, stejně jako na nový rok, kdy všichni odcházeli k domovu s modely bez poškození. Jak my říkáme přeji stejný počet startů jako přistání.
 
Modelářský klub připravil pro veřejnost opět několik akcí, na seznam se můžete podívat na našich stránkách www.lmk-rakovnik.cz. Pro případné dotazy, je na stránkách vytvořena rubrika „Časté dotazy“, kde se dozvíte vše na co by jste se chtěli zeptat. Jen z dlouhého výčtu akcí, která bude veřejnost zajímat asi nejvíce, připravujeme opět letecký den pro veřejnost, akce by se měla uskutečnit v polovině srpna 14-15.8, bližší info na stránkách LMK a v tisku.
 
Na závěr bych chtěl poděkovat všem, kteří  naši organizaci podporují, jak finančně tak technicky a zvláště celé členské základně za sportovní,organizační a brigádní činnost, kterou pod hlavičkou LMK Rakovník provádějí.
 
Za LMK Rakovník Jiří Habart předseda.
LMK Rakovnik, V.Chytrý © 2015