Upoutanci v Rakovníku v 2009

V letošním roce se upoutancům v Rakovníku nedařilo podle představ. Z původně naplánovaných tří soutěží ve dvou termínech se nakonec soutěž SUM (upoutané polomakety) zrušila pro malou účast soutěžících a dvě soutěže UŠ (upoutaní akrobati)

se nakonec létaly v jeden den za relativně hojné účasti 7ti soutěžících. Ačkoliv bylo mým přáním také soutěžně létat, skončil jsem nakonec bez schopného modelu na židli bodovače a spolu s D.Dvořákem odbodoval celou akrobatickou dvojsoutěž. Nicméně, vlastní účast soutěžících z Prahy, Liberce, Nymburka, Králova dvora a Hradce Králové a jejich reakce v průběhu soutěže svědčí o tom, že pořádání takovéto soutěže má smysl a že o účast soutěžících je do budoucna postaráno.
 
Plány na příští rok v oblasti U-modelů jsou optimistické. Soutěže jsou naplánované podobně jako v letošním roce (více "Akce pořádané LMK Rakovník"), jejich termíny jsou koordinované s dalšími kluby, aby nedošlo k termínovým kolizím, plánuji soutěžní nasazení U-elektro akrobatického speciálu (v kategorii UŠ technická novinka), je připravena konstrukce cvičného U-elektro modelu a pokud si někteří mladí adepti modelářského kroužku zkusí upoutaný let, nemusí být daleko doba, kdy po U-soutěžích nebudu jezdit za Rakovník sám. 
 
J. Hoblík
zpátky nahoru

Počasí na letišti

Web Airshow

Airshow

Web ASTR

ASTR

Web LKRK

LKRK

Kudy na letiště

Navigace

QR pro navigaci

Sponzor

Mraky, déšť

Vítr