Logo
Vytisknout tuto stránku

Upoutanci v Rakovníku v 2009

V letošním roce se upoutancům v Rakovníku nedařilo podle představ. Z původně naplánovaných tří soutěží ve dvou termínech se nakonec soutěž SUM (upoutané polomakety) zrušila pro malou účast soutěžících a dvě soutěže UŠ (upoutaní akrobati)

se nakonec létaly v jeden den za relativně hojné účasti 7ti soutěžících. Ačkoliv bylo mým přáním také soutěžně létat, skončil jsem nakonec bez schopného modelu na židli bodovače a spolu s D.Dvořákem odbodoval celou akrobatickou dvojsoutěž. Nicméně, vlastní účast soutěžících z Prahy, Liberce, Nymburka, Králova dvora a Hradce Králové a jejich reakce v průběhu soutěže svědčí o tom, že pořádání takovéto soutěže má smysl a že o účast soutěžících je do budoucna postaráno.
 
Plány na příští rok v oblasti U-modelů jsou optimistické. Soutěže jsou naplánované podobně jako v letošním roce (více "Akce pořádané LMK Rakovník"), jejich termíny jsou koordinované s dalšími kluby, aby nedošlo k termínovým kolizím, plánuji soutěžní nasazení U-elektro akrobatického speciálu (v kategorii UŠ technická novinka), je připravena konstrukce cvičného U-elektro modelu a pokud si někteří mladí adepti modelářského kroužku zkusí upoutaný let, nemusí být daleko doba, kdy po U-soutěžích nebudu jezdit za Rakovník sám. 
 
J. Hoblík
LMK Rakovnik, V.Chytrý © 2015