Logo
Vytisknout tuto stránku

20. Rakovnická drakiáda 2011

Okolo čtyř stovek účastníků a sto dvacet draků! Taková byla účast letošní, v pořadí již 20. ročníku Drakiády, kterou pro děti i dospělé s úspěchem připravil rakovnický Dům dětí a mládeže ve spolupráci s Letecko modelářským klubem Rakovník.

Sice vítr tak úplně nepřál pouštění draků, zato sluničko vydatně svítilo. Takže pouštění draků chtělo trochu více snahy od dětí, aby se svým drakem popoběhly a dostaly ho do vzduchu. Zhruba po hodině začalo lehce foukat, a celá obloha byla plná draků. 
 
Mezi pouštějící se v ten okamžik rozběhla i porota, která měla už obodované doma vyrobené draky. Teď bylo načase obodovat jak doma vyrobení i kupovaní draci létají. Vedle pouštění draků bylo pro děti připraveno i několik soutěží. Na akci se prezentoval i radioklub Rakovník (OK1KJV), který si zřídil v areálu malou základnu a během celého odpoledne prováděl spojení.
 
Na závěr došlo k vyhodnocování draků. Dům dětí a mládeže připravil několik kategorií, takže bylo rozdáno mnoho cen. A kdo náhodou se neumístil, tak i pro ně bylo připraveno malé ocenění. Když se to shrne, tak dvacátý ročník drakiády se výborně povedl. Počasí vyšlo, nakonec i foukalo, lidí plno, děti byly nadšené a myslím si, že i na velké ploše modelářů se dostatečně vyskotačily.
 
Nezbývá než si přát, aby příští rok se vydařilo počasí a všichni jsme se sešli na 21. Rakovnické drakiádě.
 
 
 

Další informace

  • Teplota: 13 °C
  • Síla větru: 1 m/s
  • Směr větru: Jižní
  • Obloha: Slunečno
  • Srážky: Bez srážek
LMK Rakovnik, V.Chytrý © 2015