Logo
Vytisknout tuto stránku

Rakovnický upoutanec I - 2012

Rakovnický upoutanec I, aneb nejzápadnější česká upoutanecká soutěž. Podobně jako loni se i letos před prázdninami (30.6.2012) sešli na rakovnickém letišti nadšenci holdující letu v polokouli a řídící své výtvory pomocí dvou ocelových nebo kevlarových vláken.

Soutěži vypsané v kategoriích F2B (akrobati podle mezinárodních pravidel) a UŠ (akrobati podle národních pravidel) hrozila nízká účast soutěžících, protože termín přesně na hraně prázdnin nebývá nejvhodnější a navíc kategorie F2B se ve stejjném termínu létala ve švýcarském Lienzu, kam odjela i česká akrobatická špička. Nicméně se nakonec sešlo celkem 8 soutěžících, kteří obsadili kategorii F2B čtyřmi závodníky a kategorii UŠ sedmi závodníky.
 
Potěšitelné bylo, že z těchto sedmi byli 3 mládežníci Palmu vítězství v F2B si podle očekávání odnesl Roman Radoš z LMK Beroun. Pro další 3 soutěžící z LMK Rakovník to byla první účast na soutěži této kategorie a proto nikdo neočekával zářné výsledky. V kategorii UŠ zvítězil s novým modelem domácí J.Hoblík, ale na dalších místech pořadí nevypadalo tak jednoznačně. Nakonec byl o pár bodů lepší R.Hoblík před žákem M. Hoblíkem (všichni z domácího klubu). Nicméně čtvrtý soutěžící a druhý žák - David Pecinovský z LMK Varnsdorf - jim úspěšně šlapal na paty. Pro příští rok se snad podaří vybrat termín vyhovující více soutěžícím. Důležité bylo, že nikdo svůj model nerozbil a že sv.Petr poslal do Rakovníka sice až příliš teplé, ale letově výborné počasí.  A tak se budeme těšit, že se sejdeme ve větším počtu na konci prázdnin na Rakovnickém upoutanci II.
 
 

Další informace

  • Teplota: 13 °C
  • Síla větru: 2 m/s
  • Směr větru: Východní
  • Obloha: Oblačno
  • Srážky: Bez srážek
LMK Rakovnik, V.Chytrý © 2015