Letecký ples 2014 Doporučený

Na jediném rakovnickém plese kroužila nad tanečním parketem letadla. Také sem přesně patřila. Ples byl totiž letecký a uspořádali ho už potřetí členové Aeroklubu Rakovník. Vůbec z celého programu návštěvníci poznali, že jsou mezi letci. Vedle ukázek modelů letadel,

které pilotovali kolegové – členové Leteckomodelářského klubu Rakovník, zábavu zpestřilo několik soutěží. Například rychlé hledání letišť na mapě České republiky, nebo skládání vlaštovek a létání s nimi. Vyhrál samozřejmě konstruktér vlaštovky, která doletěla nejdál.   
 
Ceny byly také letecké. Vítěz získal let větroněm nad Rakovnickem, další účastníci kalendář s kresbami historických letadel. Do letadla jste se mohli dostat i při slosování vstupenek. Kromě několika letů cesnou a opět větroněm byla první cenou hodina letu na simulátoru Boeingu 737. Ples byl také setkáním přátel a známých kolem letadel. I s rodinami přijeli do Rakovníka členové ostatních aeroklubů. Piloty velkých letadel podpořili jejich kolegové, milovníci těch malých z Leteckomodelářského klubu Rakovník. Za těmi, kteří létají s upoutanci, přijeli kolegové z Kladna i Varnsdorfu.
 
Večerem provázela Marcela Škábová. Na začátku se předsedy Aeroklubu Rakovník, Milana Kollera, zeptala, jak náročné je ples připravit a proč Areoklub takový, už tradiční ples pořádá. „Jsme rádi, že vám můžeme ukázat, že se dokážeme bavit nejenom létáním a že v hlavě nosíme také něco jiného. Hodně nám při organizaci pomáhá rakovnické Kulturní centrum. Patří mu velký dík. Do příprav se zapojila také spousta kamarádů," řekl Milan Keller.
 
Sportovního ducha vnesly na parket mladší i starší dívky z Aerobik clubu Angels Rakovník. Podělily se s přítomnými o svoji radost z vítězství. Ze soutěže v Roudnici nad Labem přivezly totiž dvě zlaté medaile. 
 
K tanci a poslechu hrála kapela Jan Fernet a spol.
 
 
 
zpátky nahoru

Počasí na letišti

Web Airshow

Airshow

Web ASTR

ASTR

Web LKRK

LKRK

Kudy na letiště

Navigace

QR pro navigaci

Sponzor

Mraky, déšť

Vítr