GeeBee Cup 2016 Doporučený

V tělocvičně budou létat letadla
Letečtí modeláři v zimě nezahálejí. Po Novoročním polétání na rakovnickém letišti připravili další akci.
Tentokrát se sejdou v hale, přesněji v tělocvičně První základní školy v Rakovníku a provětrají halové upoutané modely. V sobotu 23. ledna se uskuteční už pátý ročník soutěže halových upoutaných modelů GeeBee Cup 2016. Soutěž bude oficiálně zahájena ve 13.15 hodin. Do 16 hodin je plánováno první kolo, do 18.45 kolo druhé. V neděli následuje volné létání. Soutěžit se bude ve dvou kategoriích, a to upoutané školní modely (UŠ), zvané ušáci, a mezinárodní upoutaní haloví akrobati (F2B).
 
Poletí žáci, junioři i senioři. Povzbudit piloty může každý, kdo má chuť. Soutěž bude s mezinárodní účastí. Účast přislíbili například piloti z Německa. „Srdečně zvu všechny příznivce halového upoutaného létání na setkání spojené se soutěží v kategoriích F2B a UŠ. Halové poletuchy jiných kategorií jako zpestření letového provozu jsou také vítány," řekl ředitel soutěže Jaromír Hoblík.
 
Létání upoutanců v hale se zrodilo nedávno s příchodem elektromotorů a nových konstrukčních materiálů. Nejprve se modeláři scházeli jen k přátelskému polétání a to nakonec přerostlo v soutěž s názvem GeeBee Cup. Název vznikl podle letadla, které dalo upoutaným modelům základní tvar. Soutěž halových upoutaných modelů pořádá Leteckomodelářský klub v Rakovníku, Svaz modelářů České republiky a Klub leteckých modelářů České republiky. Pokud si nechcete nechat ujít zajímavou podívanou, přijďte do nové tělocvičny První základní školy v Rakovníku v sobotu 23. ledna ve třináct hodin.
 

Článek převzat z: Rakovnického deníku

Autor: Šárka Hoblíková

zpátky nahoru

Počasí na letišti

Web Airshow

Airshow

Web ASTR

ASTR

Web LKRK

LKRK

Kudy na letiště

Navigace

QR pro navigaci

Sponzor

Mraky, déšť

Vítr