Novoroční polétání 2009

První plánovanou akcí v novém roce je v Letecko modelářském klubu Rakovník setkání 1. ledna na letišti. Dlouholetou tradici jsme neporušili ani letos. Na modelářské ploše se po obědě sešla většina členů klubu s modely.Jako tradičně nás navštívilo i několik hostů,

dokonce se za námi přijeli podívat i dlouholetí účastníci našich modelářských táborů Alex Makarič a Pepa Tománek oba z Prahy.
 
I přes mrazivé počasí připravili modeláři své modely k letu a také je v letu předvedli. Ne nadarmo se říká že,rybáři jsou tiší blázni, modeláři budou asi větší. Jistou ruku tak ukázal Radek Filip se svým akrobatem Velox, Milan Hůla a Jirka Habart s elektrami. Bravurní lety s rychlým modelem předvedl i Dalibor Štěrba.
Zalétat si ,zlákalo i jednoho ze zakládajících členů klubu – Zdeňka Habarta, který pro změnu předváděl krásně pomalu létající model Free Bee. Zahanbit se nedala ani klubová mládež. Do vzduchu poslali své modely i Jakub a Matěj Michaličkovi, Marek Hoblík a Michal Šmíd. Nejmladším modelářem, který na setkání odstartoval, byl tříletý Jakub Hošťálek, i když létal zatím jenom s házedlem.Nezbytnou částí každé modelářské akce je debata nad nově připravovanými modely, plány a podklady. Tato část probíhala v příjemně vytopené klubovně u čaje, kávy nebo jiného nápoje, zcela podle vkusu každého. Odpoledne tak příjemně uběhlo, každý z účastníků načichl tou správnou atmosférou a chutí do modelářské činnosti v novém roce, což je smyslem podobných akcí.  
 
Další akcí pořádanou naším klubem v areálu LMK Rakovník bude 4.4 soutěž modelů poháněných elektromotorem nazvaná Jarní elektry kategorie RCEN. Pro veřejnost budeme nové modely představovat na další tradiční akci 1. května odpoledne na modelářské ploše, kam zveme všechny příznivce našeho „koně“. 
 
Za LMK Rakovník: D.Dvořák a Jiří Habart
zpátky nahoru

Počasí na letišti

Web Airshow

Airshow

Web ASTR

ASTR

Web LKRK

LKRK

Kudy na letiště

Navigace

QR pro navigaci

Sponzor

Mraky, déšť

Vítr