Prázdninový modelářský tábor - letiště Rakovník 13. - 18. a 20.- 25.srpna 2007

V úterý 14. srpna se na mladé modeláře v táboře přijela podívat redaktorka z Rakovnického deníku. Na rakovnickém letišti v areálu letecko – modelářského klubu v těchto dnech pobíhají děti s malými modely letadel v ruce. Koná se zde již pátý ročník Letecko – modelářského tábora,

který vede Petr Voříšek spolu s Lukášem Macourkem a Radimem Hoblíkem. Hlavní vedoucí a zároveň vedoucí leteckého modelářského kroužku v Domu dětí a mládeže v Rakovníku Petr Voříšek si pochvaluje povedené letošní počasí.
 
„Na táboře je dvacet dětí, což sice nenaplňuje maximální kapacitu dvaceti pěti dětí, ale je to lépe zvladatelné. Oproti loňskému roku se v počtu nelišíme, vždy je to okolo dvaceti dětí. Ačkoliv jsme oficiálně příměstský tábor, více jak polovina dětí tu je i přes noc. Spí ve stanech a většinou tu zůstávají oba turnusy,“ řekl hlavní vedoucí tábora Petr Voříšek.
 
I tento tábor obdržel grant města Rakovníka a navíc i finanční podporu Svazu modelářů. Cena tábora, která je 500 Kč za týden, zahrnuje všechen potřebný materiál ke stavbě modelů a pitný režim. Strava v ceně není zahrnuta, a tak si obědy, které zajišťuje restaurace U Rakovnického primase, děti platí navíc. „Denně stavíme modely v centrálním stanu zapůjčeném od dobrovolných hasičů z Lubné, slouží nám jako dílna. Děti se učí pracovat s modelářskými materiály a vybavením, lakovat a potahovat modely modelářským papírem nebo létat a seřizovat letadla pro různé režimy letů podle počasí. Ve srovnání s loňským rokem, kdy nám stále pršelo a foukal silný vítr, nám letos počasí přeje,“ pochvaloval si Petr Voříšek.
 
Děti čeká ještě spousta zajímavého, jako je například návštěva vojenského letiště v Líni u Plzně, kde si prohlédnou vojenskou techniku s odborným výkladem, nebo prohlídka rakovnického aeroklubu. „V rámci zpestření programu jsme se rozhodli zavítat do muzea ve Hvozdě, kde Pavel Kolář vystavuje druhou největší soukromou sbírku modelů kovových autíček v Evropě,“ pokračoval Petr Voříšek.
 
Výjimkou v tomto speciálně zaměřeném táboře nejsou ani večerní táboráky nebo fotbal. Na konci tábora se vždy koná soutěž, ve které děti ukáží, jaké zkušenosti a dovednosti za celý tábor získaly. „Střety a padání modelů k zemi je na denním pořádku. Naštěstí špatně dopadají pouze letadla,“ dodal na závěr hlavní vedoucí tábora.
 
Michaela Mrzenová, Rakovnický deník
Více z této kategorie: Modelářský tábor 2009 »
zpátky nahoru

Počasí na letišti

Web Airshow

Airshow

Web ASTR

ASTR

Web LKRK

LKRK

Kudy na letiště

Navigace

QR pro navigaci

Sponzor

Mraky, déšť

Vítr