Rakovnické minimakety 2017 Doporučený

Jedenáctý ročník setkání minimaketářů probíhal opět pod patronací svatého Petra, který  nám přidělil slunečné, i když trochu větrné počasí. Naštěstí dopoledne vál vítr správným  směrem. Během dopoledne bylo předvedeno mnoho úspěšných letů, probíhalo zalétávání  Sparrowů, kterých se sešlo nad očekávání dost.

 Nejlépe se povedly zalétat Michalovi  Křepelkovi a Radkovi Čechlovskému. Objevil se i jeden dvouplošný a dva na elektromotorek z vrtulníčku v miniaturním provedení, které přivezli Petr Onemichl a Tomáš Vostradovský. Oba dva předvedli slušné lety.
 
Na rakovnickém modelářském letišti se poprvé prohnaly RC stíhačky Alfamodelu, které předváděl „Alfery team“. RC makety 1/20 právem budily zaslouženou pozornost. Také bylo možno porovnat Lockheed Vegu Michala Křepelky (klasická dvacetinka) a RC Vegu od Alfamodelu. Využití času a plochy bylo i letos maximální, každý využil možnosti zalétat nový stroj, jako třeba Honza Drážek třímotorovou Savoiu. Sice pro zalétávání nových strojů nebylo ideální, že již byla posekána a sklizena tráva. Odpoledne pak vítr obrátil o 180 stupňů, foukalo do ohrady a na kaštany, čehož využil Radek  Čechlovský a do ohrady poslal Sparrowa. Michal nechtěl zůstat pozadu a tak poslal Sparrowa do kaštanu, naštěstí ne do samé špičky. Oba modely se domů vracely v pořádku.
 
Neúnavný fotograf Honza Vrba nás zásobil fotkami hned v neděli. Než jsem se podíval na fotky, tak jsem si myslel, že vypuštění modelu tolik neprožívám.  Další pohodové setkání se stejně postiženými, plné létání, povídání o modelech a ukázky plánů do budoucna. Poděkování všem, kteří vážili do Rakovníka cestu a modelářskému klubu za poskytnutí zázemí.
 
Ještě trochu statistiky:  
Modely – Savoia SM-79, Avia BH-1 Exp, dvakrát Fly Baby, jednou dvouplošná, Ansaldo,  Sparrow I, BA-4B, Curtiss P-6, Sparrow II aspoň v šesti kusech, Z-226 B, Pitts S-1, Lockheed  Vega, Cessna, Macchi MC-202, Pony Max, Sparrowhawk, Cessna Bird Dog, Kos, Fokker E-V,  Bellanca, Bristol Scout, Chilton, Aeronautica Lombarda, bohužel mi unikl název Tondova  samokřídla  
RC modely od Alfamodel – La-7, Macchi, Fw-190 D, Mustang, Vega  
velké RC – Čmelák, Ta-Go, TurboČmelák, Fokker D-VII a Red Baron Mustang Z EPP  
vystřelovadla – Delfín, BD-5, Mustang a stroj kachní koncepce

Všechny fotografie od Honzy Vrby na rajčeti

zpátky nahoru

Počasí na letišti

Web Airshow

Airshow

Web ASTR

ASTR

Web LKRK

LKRK

Kudy na letiště

Navigace

QR pro navigaci

Sponzor

Mraky, déšť

Vítr