Rakovnické minimakety 2019 Doporučený

Šestnácté setkání stavitelů a pilotů malých maket je za námi. Z reakcí zúčastněných  byla znát spokojenost s akcí a jako vždy dobrou partou. Svatý Petr je patrně také modelář, protože takové počasí by se mělo zasadit do zlata. Naším hostem letos byl Mirek Rohlena – konstruktér mnoha malých maket pro IGRU, Modelu, ABC a Karla Hackera. Rád viděl, že se jeho konstrukce staví dál a že také létají.

V pergole nebylo možné dát na stůl ani kafe, jak byla plná nádherných modelů. Postavili jsme ji asi dobře, protože bez úhony přečkala útok V-2, když Standa Černý zadal škpatné koordináty letu na Londýn. Druhý útok na pergolu provedl taranem Honza Veselý s vystřelovacím Mustangem. Byl to první žák regulerně se účastnící setkání s vlastním modelem. A dík patří zejména Michalu Křepelkovi, který pomohl se zalétáním jeho Pipera 15. Dalším hitem byla stavebnice malého Pipera 15, kterou navrhl Dáda Dvořák a laserem řeže Jára Hoblík. Nebyla by tohle cesta jak získat mládež? Úspěch měl Jára i se svou SE-5A a s upoutaným Jakem. Někteří viděl účko zblízka poprvé.
Co jsem stačil zaznamenat, účastníků, kteří vydrželi na setkání déle, bylo šestnáct, tréměř všichni s doprovodem potomků. Dále nám předvedli modely a zase odjeli další čtyři.  I přes pomoc Zbyňka Musila a Honzy Šnejdara jsem byl dost vytížen, taže jsem si je nestačil poznamenat. 
Kdo a co létalo, uvidíte na fotkách. Seznam by vydal na mnoho.
Ještě informuji o úletu – Martinovi odletěl Zlín XII krémové barvy na elektro směrtem přes les k cyklostezce do Senomat. Kdyby ho někdo našel, ozvěte se modelářům, oni mě už budou informovat a šťastný majitel navrátilce se určitě ozve taky.
 

Fotografie od Jan Vrba:

 

Fotografie od Michal Kohutič:

 
 
zpátky nahoru

Počasí na letišti

Web Airshow

Airshow

Web ASTR

ASTR

Web LKRK

LKRK

Kudy na letiště

Navigace

QR pro navigaci

Sponzor

Mraky, déšť

Vítr