Rakovnické minimakety 2022 Doporučený

Letošní (po pečlivé kontrole záznamů) 16. ročník setkání pilotů a přátel malých maket proběhl opět pod patronátem svatého Petra. Slunečné počasí a ne moc silný vítr umožnily létat již od rána, čehož časně přijíždějící jako Michal Křepelka a Roman Procházka využili ke startu raketoplánu na S1.

Měli několik úspěšných startů, dokud motor, umístěný nad křídlem nepřepálil gumičku držící křídlo. Honza Vrba přivezl nového RC Nieuporta 17, ktereého ochotně předváděl do vylétání baterek. Jako druhý RC model létal řízený dvoumotorový Lightning se stínovými trupy, původně určený do haly. Hlavní kategorie letošního setkání – Letov Š-239 podle výkresu O. Šaffka ze stavebnice IGRA byl zastoupen sedmi modely. Některé již létaly, další se podařilo zalétat během dne. Nakonec předvedli všichni šmolící pěkné lety. Jenom moje „Bobina“ přestala zatáčet a skončila v řepce. Záchranná akce byla úspěšná a po úpravě podložením vrtule zprava řádně točí levé kruhy. Pro příští rok byl vybrán Jodel Mirka Rohleny, opět z produkce IGRA. Michal již má hotovo a tak jej předvedl in natura a za letu..
Letos se podařilo dostat na setkání žáka z našeho kroužku, který má šikovné prsty, staví čistě a létá mu to. Matyáš předvedl Pipera PA-18 v měřítku 1/20 a Born Losera v úpravě „Rudý ďábel“, Oba modely mu
létaly parádně, po radách zkušenějších upravil, co šlo na místě a kluci konstatovali, že mu to létá líp než mě. Michal mu věnoval jako „učební pomůcku“ Kadeta. 
Během setkání jsme neutrpěli žádnou ztrátu, ani úlet. Michalovi se povedlo přistát na stojánce před hangárem a model zařadil mezi velká letadla. Jako obvykle bylo představeno mnoho nových modelů, parádně vypadá Michalova DH-2 a Matějův Šmolík. Nechyběly ani modely s kondenzátorem, které předvedla benešovská parta a ani raketa. Tentokrát to byla klasika s padáčkem. Já jsem dostal několik Rapierů, které chci vyzkoušet na modelu Ohky. Tam raketový pohon patří.
Chtěl bych poděkovat všem za účast, pohodu a předvedené modely i výkony. Dole jsou odkazy na fotografie z akce, takže si můžete udělat představu o průběhu sami. Jenom tu pohodu na akci fotky moc
neumí zachytit.
 

Fotky Honzy Vrby

Fotky Martina Marečka

Více z této kategorie: « Minimakety 5.6.2021
zpátky nahoru

Počasí na letišti

Web Airshow

Airshow

Web ASTR

ASTR

Web LKRK

LKRK

Kudy na letiště

Navigace

QR pro navigaci

Sponzor

Mraky, déšť

Vítr