Rakovnický upoutanec I 2011

Odložená soutěž upoutaných modelů kategorií UŠ a F2B (akrobati podle národních a mezinárodních pravidel) se nakonec odlétala 23.7.2011 za počasí sice větrnějšího, než by si soutěžící přáli, ale zcela v rámci pravidel.

Na rozdíl od většiny upoutaneckých stadionů na rakovnickém letišti není vítr rozvířený stromy nebo budovami okolo a tak se s ním dá dobře počítat. Bohužel, s větrem se nejhůř vyrovnali dva rakovničtí zástupci.
 
Celkem se na premiérové soutěži kategorie F2B sešli 3 soutěžící z Rakovníka, Králova Dvora a Kardašové Řečice. Což byl vzhledem k současně probíhajícímu Mistrovství Evropy v této kategorii v Polsku docela úspěch. Vždyť aktivních F2B akrobatů je v republice 10. V kategorii UŠ se sešlo 9 soutěžících od Karlových Varů přes Varnsdorf, Nymburk až po Kardašovu Řečici. Podle očekávání nedorazili soutěžící z Hradce Králové, kteří to měli blíž na stejnou soutěž do Svitav. Palmu vítězství si odnesl Jakub Vokáč z Nymburka, jako druhý skončil místní Richard Hoblík těsně následován nejlepším žákem Michalem Dvořákem z Kardašovy Řečice. Velmi potěšitelná byla účast dvou žáků a jednoho juniora, svědčící o životaschopnosti této kategorie v blízké budoucnosti. 
 
Další soutěž upoutaných modelů kategorií UŠ a SUM bude na rakovnickém letišti za necelý měsíc, v neděli 28.8.2011.
 
 

Další informace

  • Teplota: 15 °C
  • Síla větru: 6 m/s
  • Směr větru: Jiho-západní
  • Obloha: Oblačno
  • Srážky: Bez srážek
zpátky nahoru

Počasí na letišti

Web Airshow

Airshow

Web ASTR

ASTR

Web LKRK

LKRK

Kudy na letiště

Navigace

QR pro navigaci

Sponzor

Mraky, déšť

Vítr