Účast rakovnických na Mistrovství Německa upoutaných maket - 9. a 10. 6.2012

Účast rakovnických na Mistrovství Německa upoutaných maket - 9. a 10. 6.2012. Tak i rakovničtí modeláři vstoupili na mezinárodní soutěžní kolbiště. Po několikrát změněném termínu a místě konání členové LMK Rakovník Jaromír a Marek Hoblíkovi přijali pozvání

k účasti na 3. Internationaler Wettbewerb in der Klasse F4B und SC (3. mezinárodní soutěž v kategorii upoutaných maket a polomaket), která se létala současně jako otevřené Mistrovnství Německa F4B a F4B-SC.
 
Protože se jelo do "neznámého" terénu, byla snaha být naprosto nezávislý. A tak se od kamaráda zapůjčil karavan, naložilo se a brzy ráno vyrazilo směr Grossenhain (cca 40km severně od Drážďan). Z Čech jsme nebyli sami, společnost i soupeře nám dělal Petr Skurčák s manželkou (Varnsdorf) a rakovnickým dobře známý Vašek Šťastný s manželkou (Kladno). A další neněmecký účastník - Piotr Zawada, úřadující mistr světa F4B, vážil cestu až z Varšavy. Vlastní soutěž probíhala na bývalém vojenském, dnes sportovním letišti, konkrétně na heliportu 60x60m a v sobotu byl hodně nepříjemný vítr navíc vířený okolními stromy a budovami. Zato v neděli se létalo v téměř ideálním bezvětrném počasí Vlastní soutěž skončila docela úspěchem. Česká výprava skončila v kategorii F4B na 2. (Skurčák - UT-2) a 4. (Šťastný - Fokker D.VIII) ze 6ti soutěžících. První byl P. Zawada s Avro Ansonem. V polomaketách F4B-SC (obdoba našich SUMek) sice palma vítězství zůstala v Německu (Lutz Richter-Piper J3) ale na dalších místech byl P. Skurčák (Piper Vagabound), J. Hoblík (Jak-54) a M. Hoblík (Kittiwake). Až pátá v pořadí byla další německá soutěžící (Heike Richter - Piper J3). Celkem létalo 7 soutěžících. Soutěž byla i příležitostí ukázat i další maketářské a upoutanecké aktivity. Značnou pozornost budila nelétající maketa Il-2, kde motor byl "demontovatelný" a kryty na křídle se otvíraly až po odjištění zámků miniaturním hodinářským šroubováčkem. Zájem byl také o námi předvedené halové upoutané modely (2x GeeBee, B-17), které díky počasí bylo možno předvést i v letu během nedělního dopoledne.Jak je mezi modeláři létajícími v kruhu zvykem byla to pohodová soutěž, každé lepší přistání soupěři i diváci ocenili potleskem a všichni zúčastnění byli zvání na příští rok na 4. ročník této mezinárodní soutěže.
 
 
 
 
zpátky nahoru

Počasí na letišti

Web Airshow

Airshow

Web ASTR

ASTR

Web LKRK

LKRK

Kudy na letiště

Navigace

QR pro navigaci

Sponzor

Mraky, déšť

Vítr