Modelářský tábor 2015 Doporučený

V letošním roce pořádal LMK Rakovník příměstský modelářský tábor až v posledním týdnu školních prázdnin. Zúčastnilo se ho 11 dětí, kterým se stabilně věnovali 4 vedoucí. Stavba modelů probíhala ve vojenských stanech opět zapůjčených a postavených hasiči HZS Rakovník, za což jim i tímto děkujeme.

Do stanů jsme o víkend navezli stoly, židle, pracovní desky a nářadí, připravili stavební materiál. Otec a syn Chytří opět nainstalovali do stanů  jejich vlastní osvětlení a tak v pondělí 24.8. ráno mohl tábor začít.
Cílem letošního tábora byla stavba klasických modelů z balsy - házedel,vystřelovadel, případně dokončování modelů rozestavených během roku v modelářském kroužku. Broušení, řezání, lakování, lepení a potahování řádně prověřilo děti i vedoucí. Nutno poznamenat, že množstvím postavených modelů, zájmem i kázní dětí lze zařadit letošní tábor mezi ty nejúspěšnější ročníky! Také počet zúčastněných dětí se nám jevil jako optimální. 
Součástí tábora byla návštěva hangáru místního aeroklubu, ukázka ovládání řiditelného draka, ukázka létání s RC vrtulníky a koptérou, výuka létání s postavenými modely i výuka RC létání pomocí systému učitel-žák. Počasí nám celkem přálo, jen při závěrečné soutěži foukal silný vítr, ale i tak předvedené výkony byly velmi dobré. Vítězům jsme rozdali ceny a všem pak drobné dárky od sponzorů a LMK Rakovník. Děkujeme touto cestou Krajskému úřadu, MÚ Rakovník a P&G Rakona, za jejichž pomoci tento již tradiční svátek dětí úspěšně proběhl.
zpátky nahoru

Počasí na letišti

Web Airshow

Airshow

Web ASTR

ASTR

Web LKRK

LKRK

Kudy na letiště

Navigace

QR pro navigaci

Sponzor

Mraky, déšť

Vítr