Modelářský tábor 2017 Doporučený

„Tady je nějaká boule, asi tříska, zkus ji odstranit. Vezmi si skalpel, nůž je na to moc tupý,“ radil Jan Kratochvíl, jeden z vedoucích tábora rakovnických leteckých modelářů na letišti Honzovi Veselému, který si tu dodělával model letadla Vipan.
 
Letadlo začal stavět na kroužku při Domu dětí a mládeže v Rakovníku. Teď zbývalo jen potáhnout trup a křídlo speciálním papírem. „Model byl původně na spalovací motor. Předělali jsme ho na pohon elektromotorem. Původně měl rozpětí jen 700 milimetrů, zvětšili jsme ho na 1200, aby byl stabilnější, lépe se ovládal a měl jednoduchou obsluhu,“ popsal Jan Kratochvíl. 
 
Vedle u dlouhého stolu další kluci dodělávali takzvané vystřelováky, letadla vystřelovaná gumou. „Zlobí nás laciné gumy asi z Číny. Vydrží jen málo otáček a prasknou, takže letadla vlastně pořádně nelétají. Kvůli tomu budeme muset tuhle kategorii modelů vyřadit z naší závěrečné sobotní soutěže,“ postěžoval si další z vedoucích tábora Drahoslav Dvořák. Tábor modelářů na rakovnickém letišti tak jako každý rok pořádali členové Leteckomodelářského klubu Rakovník. Zúčastnilo se ho jedenáct kluků.
 

Zdroj: Rakovnický deník, autor: Šárka Hoblíková

Fotogalerie

zpátky nahoru

Počasí na letišti

Web Airshow

Airshow

Web ASTR

ASTR

Web LKRK

LKRK

Kudy na letiště

Navigace

QR pro navigaci

Sponzor

Mraky, déšť

Vítr